Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Παράδοση ειδών ρουχισμού στους πρόσφυγες

Το τελευταίο στάδιο της διαδικασίας που είχε ξεκινήσει με τη συλλογή και την ταξινόμηση ρουχισμού και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης, πραγματοποιήθηκε από το σχολείο μας, με την παράδοσή τους στους πρόσφυγες.


   Την παράδοση έκαναν τμήμα των μαθητών της έκτης τάξης του σχολείου μας μαζί με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων. Πιο συγκεκριμένα, από πλευράς εκπαιδευτικών συνόδευσαν τους μαθητές και οργάνωσαν την όλη εκδήλωση, ο διευθυντής μας Κώστας Καλαθάς και οι εκπαιδευτικοί Ραφαέλα Τσιλιγγιρίδου, Λεονάρδος Γεώργιος Μίτσουμ και Σταύρος Καλογερόπουλος.


Με την ευκαιρία της παράδοσης των ειδών πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο ξενοδοχείο Silver Bay όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν οικογένειες προσφύγων, να παίξουν με παιδιά της ηλικίας τους παιχνίδια που οργάνωσαν οι εκπαιδευτικοί ενώ τραγούδησαν και ένα τραγούδι το οποίο διασκεύασε ο μουσικός μας, Σταύρος Καλογερόπουλος και το οποίο περιέγραφε το δράμα της προσφυγιάς.


Απ' τις αντιδράσεις των προσφύγων, ιδιαιτέρως των παιδιών αλλά και από τις άριστες εντυπώσεις των μαθητών μας, η όλη εκδήλωση κρίνεται απόλυτα πετυχημένη. Ήταν παραστάσεις που θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη όλων και ένα διαφορετικό "μάθημα".

Ακούστε το τραγούδι:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου